Sense comentaris encara

TOT HO VA FER PER AMOR

Avui la catequesi l’hem fet camí al Calvari, explicant el camí de Jesús a Jerusalem, Diumenge de Rams; com va celebrà la Pasqua amb els seus deixebles, Dijous Sant; la seva mort en creu, Divendres Sant, i la seva Resurreció, PASQUA.

Duiem una pancarta per omplir amb els elements de cada dia.

DIUMENGE DE RAMS: Quan va arribar la Pasqua, l festa més gran dels jueus, Jesús va pujar a Jerusalem amb els seus deixebles. A Jerusalem hi havia el temple dels jueus i hi vivien les autoritats i la gent més importatn, que eren els més grans enemics de Jesús. Aquells dies de festa, a Jerusalem hi havia una gran gentada, vinguda de tot arreu. En sentir que Jesús arribava, molts sortiren a rebre’l.

Jesús anava muntat en un pollí. Els amics de Jesús encatifaven amb els seus mantells el camí per on havia de passar i, tot brandant rames que tallaven dels arbres, l’aclamen, cridant:

-HOSANNA, BENEÏT EL QUI VE EN NOM DEL SENYOR!

Els enemics de Jesús els volien fer callar i dispersar la multitud, però no se’n podien sortir.Els nois eren els qui cridaven més fort. Aquells dies a Jerusalem tant sols es parlava de Jesús de Natzaret.

DIJOUS SANT: RENTAMENT DE PEUS.

A l’últim sopar, Jesús s’aixecà de la taula, es tragué el mantell, prengué una tovallola i se la cenyí. Després tirà aigua al gibrell i es posà a rentar els peus dels deixebles…

Quan els hagué rentat els peus i s’hagué assegut un altre cop a taula, els va dir:

-Enteneu el què us he fet? Vosaltres dieu que jo sóc el vostre Mestre i el vostre Senyor, us he rentat els peus, també vosaltres us els heu de rentar els uns als altres. Feliços de vosaltres, si sabent aquestes coses les feu!

DIJOUS SANT: MEMORIAL

Mentre menjaven, Jesús prengué pa i després de dir la benedicció, el partí, el donà als deixebles i digué:

-Preneu, mengeu: això és el meu cos.

Després prengué elcalze i després de dir l’acció de gràcies, els el donà tot dient:

-Beveu-ne tots, que això és la meva Sang que serà donada per a tots els homes en perdó dels pecats- Feu això que és el meu memorial.

Jesús va dir: US DONO UN MANAMENT NOU: QUE US ESTIMEU ELS UNS ALS ALTRES, AIXÍ COM JO US HE ESTIMAT, ESTIMEU-VOS ELS UNS ALS ALTRES. EN AIXÒ CONEIXERÀ TOTHOM QUE SOU DEIXEBLES MEUS.

DIVENDRES SANT: A Getsemaní, Jesús pregava: – Pare, si és possible, que passi de mi tot aquest sofriment, però que no es faci elque m’agrada a i sinó el que Vós voleu. Els soldats duen a Jesús a dins el pati del palau del governador, el revesteixen amb un mantell vermell, li posen una corona d’espines al cap i li donen un ceptre, li tiren escopinades i diuen: “salve rei dels jueus”. Després condueixen Jesús fora de la ciutat per crucificar-lo. Són les nou del matí quan el claven a la creu. Amb ell crucifiquen dos lladres, l’un a la dreta i l’altre a l’esquerra. Als peus de la ceru hi ha Maria, la seva mare acompanyada per altres dones i pel deixeble que Jesús estima, Joan.  Arribat migdia, es fa fosc sobre tota la terra,fins a les tres de la tarda. I Jesús, cridant amb tota la força, exclama: “Pare, a les vostres mans encomano la meva vida” i mora. Un soldat veient-lo expirar així diu: “És veritat: aquest home era el Fill de Déu!”

Jesús es posat en un sepulcre nou tallat a la roca.

DISSABTE SANT- PASQUA DE RESURRECCIÓ:  Passat el dissabte, algunes dones que seguien Jesús se’n van al sepulcre, a la sortida del sol. Diuen entre elles: Qui ens farà rodolar la pedra de l’entrada del sepulcre?

Alçant els ulls, veuen que la pedra ja ha estat apartada; i això que era molt grossa. Havent entrat en el sepulcre, veuen assegut a la dreta unjove vestit de blanc, i s’esglaien. Però ells els diu:

“NO TINGUEU POR. BUSQUEU JESÚS DE NATZARET, EL CRUCIFICAT. HA RESSUSCITAT: NO ÉS AQUÍ!”          

Publicar un comentario