Sense comentaris encara

SESSIÓ 21-JESÚS SE’NS DONA

  • SESSIÓ 21- JESÚS SE’NS DONA

Dijous Sant, últim Sopar:  Deien que Jesús enganyava la gent i que anava amb persones dolentes. Volien matar Jesús. Ell ho sabia, però va estimar fins a donar la vida. Un capvespre es va reunir amb els seus amics per a fer el sopar de la festa de Pasqua. Els rentà els peus i els va dir que fessin el mateix els uns als altres. Els deixebles no entenien el que Jesús feia i deia. Estaven tristos. Jesús els animava i els recomanava: “Estimeu-vos els uns als altres com jo us he estimat. En això us coneixeran que sou els meus deixebles, si us estimeu.” Mentre sopaven, Jesús va agafar el pa, el va partir i els el va donar, dient: “preneu i mengeu-ne tots, que això és el meu cos.” Agafà la copa plena de vi i els la va passar, dient: “Preneu i beveu-ne tots, que aquesta és la meva sang, que serà vessada per vosaltres.” (Llegir els textos a: Jn 13,1-20; Jn 13,34-35; Mt 26,20-30)

Divendres Sant, Jesús mor a la Creu: El van clavar a la creu enmig de dos lladres. Els enemics de Jesús se’n reien d’ell i li deien que baixés de la creu, si de debò era Fill de Déu. Jesús va exclamar: “Pare, perdona’ls, que no saben el que fan.” Al peu de la creu, fent companyia a Jesús hi havia només Maria, la seva mare, unes amigues i el deixeble Joan. Després de tres hores d’estar clavat a la creu, Jesús va cridar: “Pare, a les teves mans encomano la meva vida.” I va morir. (Llegir els textos a: Jn 18 i 19)

Abans de la seva mort, les paraules de Jesús són molt importants, durant tota la seva vida pública Jesús ha ensenyat als seus apòstols i deixebles com viure segons la voluntat del Pare.

En el decurs del darrer sopar amb els apòstols els ha fet un regal extraordinari, el pa i el vi esdevenen el seu cos i la seva sang, ha trobat un mitjà magnífic de restar per sempre present enmig nostre en l’eucaristia.

En el rentament de peus ens ensenya com ens hem de donar als altres. Rentar els peus ho feien els esclaus, quan una persona arribava a una casa després d’haver fet un llarg camí a peu, era un deure hospitalari rentar-li els peus. Jesús renta els peus als seus deixebles

El rentar els peus, que vol dir servir els altres, donar-nos totalment als altres i menjar el pa i el vi de l’Eucaristia són dos encàrrecs del Mestre, no es poden separar.

En aquest donar-se, Jesús arriba a l’extrem de morir pels altres.

Néixer, créixer, madurar, decréixer i morir és el cicle vital de totes les persones, animals i plantes, tota la natura es plena de vida i mort.

Jesús accepta la mort i posa tota la confiança en el Pare, Déu no és un Déu cruel que vol que el seu Fill mori, és Jesús qui accepta les conseqüències del seu compromís. El van condemnar a mort, per què? Senzillament perquè comprometia la tranquil·litat pública, parlant a la gent d’Amor, de justícia i de pau. Sí, i en Ell i tot en Ell -en les seves mans, en els seus ulls, en la seva carn i en el seu Esperit- tot parlava d’Amor. Va estimar tant que els homes el van fer morir sobre la creu.

Jesús és mort! L’han crucificat!: Ell mor quan nosaltres el crucifiquem: cada vegada que matem l’amor, la justícia, la veritat. Cada vegada que destruïm la felicitat dels nostres germans.

“Ningú no té un amor més gran que el qui dona la vida pels seus amics” Jn 15,13

Cada vegada que fem una cosa bona per una altra persona morim, com el gra de blat mora per donar fruit. Si el gra de blat no l’enterrem no dona fruit.

Planta unes llavors (llenties), rega-les i observa com creixen. Veuràs com la llentia es converteix en una planta que donarà fruit.

A la cama de la Quaresma hi posarem la paraula . SERVEI

PREGÀRIA PEL DIJOUS SANT:

Senyor,

ens dones la teva vida.

Com pa posat sobre la taula,

per nodrir tothom.

Senyor Jesús, has rentat els peus als teus deixebles

perquè nosaltres seguim el teu exemple.

Senyor Jesús, ens dones la teva vida

perquè el món sencer en pugui gaudir

i compartir l’amor de Déu.

  • La celebració de Dijous Sant s’acaba en el silenci i el recolliment. I jo què puc fer per acompanyar Jesús?

PREGÀRIA PEL DIVENDRES SANT

Jesús, t’has deixat condemnar sense defensar-te,

et prego per les víctimes de la injustícia i de l’odi

Jesús, has portat la teva creu sense rebel·lar-te,

et prego per tots aquells que són esclafats per els seus sofriments.

Jesús, has caigut sota el pes de la creu i t’has tornat a aixecar,

et prego per aquells que han perdut el coratge

Jesús, t’han clavat a la creu a causa del nostre pecat,

et prego per les persones que moren a causa d’altres persones.

*          El divendres Sant pels cristians de tot el món és un dia de dejuni i pregària, quin dejuni triaràs tu?

-no jugar al teu video joc preferit?

-tancar l’ordinador?

-abstenir-te d’alguna llaminadura?

JO TRIO DEJUNAR DE …..

sessio21 JESÚS SE’NS DONA[25757]

Publicar un comentario