Sense comentaris encara

SESSIO 16-LA QUARESMA

 • SESSIÓ 16- LA QUARESMA

La Quaresma comença amb la celebració del Dimecres de Cendra, on la Paraula de Déu ens convida a la conversió i aquest desig de conversió és el que dóna sentit al gest de la imposició de la Cendra.  

 • D’on surt aquesta Cendra? De cremar les palmes i palmons del Diumenge de Rams de l’any anterior. La Cendra es el que queda al cremar alguna cosa, per això representa la consciència del no res, de la
 • mort, de la fi de l’ésser humà, i també de la humilitat i la penitència.

 • Per això quan ens acostem a rebre la Cendra, hem de meditar en el nostre cor, les paraules que pronunciarà el celebrant al imposar-la al front, en forma de creu.

“CONVERTIU-VOS I CREIEU

EN L’EVANGELI”

 

 • Dimecres vam començar la Quaresma amb la imposició de la Cendra, vam iniciar doncs el camí que ens durà a celebrar la Festa de la Pasqua, la festa més gran dels cristians. La Quaresma comença amb la Cendra i acaba amb el foc, l’aigua i la llum de la Vetlla pasqual Per tant hem de preparar els nostres cors. Els nostres pares i altre gent treballen, amb el seu esforç nosaltres podem menjar, vestir-nos i tenir les coses necessàries per viure.

En els pobles i ciutats hi ha persones que netegen, altres que es cuiden de l’aigua…

En les fàbriques i en els camps també hi ha gent que treballa per produir les coses que necessitem, també perquè ens ho poguem passar bé hi ha gent que treballa, en el circ, el teatre, restaurants… Per fer funcionar la societat és necessari l’esforç de tots.

Els esportistes, els cantants, els actors per tenir èxit i ser els primers necessiten molt d’esforç, han d’entrenar i assajar molt.

Hi ha un altre classe d’esforç, que és el que fan els nostres pares, ens cuiden, juguen amb nosaltres, ens expliquen contes, ens consolen quan estem tristos, ens fan petons i abraçades… Això no ho fan per ser els primers sinó perquè ens estimen.

Hi ha l’esforç de les persones que fan les coses gratuïtament, ho fan pels altres sense voler res a canvi, aquest esforç el fan amb alegria.

 • Evangeli Mc 1,12-15
 • Jesús se’n va 40 dies al desert, també va haver de fer un gran esforç. Jesús sabia que havia de fer un camí que era costerut, pedregós…

El diable el tempta i li diu que vagi per l’autopista, no hi trobarà entrebancs hi podrà córrer molt. Jesús quan havia de decidir alguna cosa important pregava.

ACTIVITAT:

 • Durant la Quaresma li dibuixarem les SET CAMES  a la BELLA QUARESMA.
 • Aquesta setmana en dibuixarem dues:
 • A la de Dimecres de Cendra i posarem la paraula: PREGÀRIA i seguirem fent l’experiència de pregar.
 • A la del primer Diumenge de Quaresma i posarem la paraula ESFORÇ, ens esforçarem a netejar o ordenar les coses que fem servir a casa.

sessio16 LA QUARESMA

 

 

Publicar un comentario