LOGO-CARITAS-ROJO-PEQ-960x250

Horari de Càrites

El primer dimecres de mes de 3 a 4 de la tarda
si es festiu obrim el segon

PRESÈNCIA DE CÀRITAS A LA SELVA DEL CAMP

Càritas, organisme que va néixer en acabar-se la Segona Guerra Mundial per tal de donar solució als problemes sorgits, forma part de l’acció social de l’església catòlica.

A la Selva, la seva presència té ja una llarga trajectòria, que arrenca d’aquells temps en què dues dones bondadoses, la Laura i l’Angeleta, feien arribar l’ajut de la Parròquia a les persones necessitades del poble.

Els temps han canviat i les necessitats s’han multiplicat, i molt, arran de la crisi que vivim, per la qual cosa ja no són dues persones les que tenen cura de l’assistència, sinó una Junta i tot un equip integrat per 21 voluntaris -11 dones i 10 homes- coordinats per la presidenta, M. Clara Pasqual, i per Mn. Joan Curieses, consiliari de Càritas de l’arxiprestat del Baix Camp.

Càritas ens fa arribar aquesta breu informació, a fi que els selvatans coneguin la labor feta durant el darrer any 2015.

D’entrada, cal dir que els ingressos de què disposa Càritas provenen de la quota anual dels 56 socis actuals, de l’aportació de 500 euros mensuals per part de l’ajuntament, i de campanyes puntuals com la de Nadal, amb venda de tiquets, i la de Setmana Santa, en què es sorteja un cabrit. També, aquest 2015, la recaptació del Poema de Nadal, a càrrec de Josep M. Puig, va ser donada a Càritas local.LOGO-caritas

Cal ajuntar-hi alguns donatius que Càritas rep ocasionalment, i la col·laboració econòmica de les Empreses amb Cor, que es destina a sortides educatives de nens sense recursos.

Aquests ingressos es destinen, fonamentalment, a la compra d’aliments bàsics per a famílies sense recursos, prèviament valorades per la Treballadora Social, i dels quals es fa un seguiment. També es donen vals per menjar als transeünts que passen pel poble. A més d’ajudes puntuals a famílies –una nevera, un matalàs…- en cas de necessitat.
També, en casos d’emergències a d’altres països, com succeí al Nepal, Càritas local inicia una campanya de recaptació de diners i hi fa una aportació del seu fons.

Pel que fa a la Junta, es reuneix mensualment per a compartir informacions i prendre decisions conjuntament.

Les persones voluntàries fan tasques diverses: repartir aliments a les famílies; atendre el rober un dia al mes; anar a Reus, setmanalment, a recollir aliments del Banc d’Aliments; visitar persones grans que viuen soles i, per tant, necessitades de companyia, entre d’altres feines…

A banda de tot això, Càritas local coordina, al poble, el Gran Recapte de Nadal que organitza el Banc d’Aliments.
I, com a última cosa, de fa 11 anys, Càritas local organitza –conjuntament amb el Grup de Dones, Justícia i Pau, i els jubilats – el Sopar contra la Fam, on es consumeixen aliments donats per botigues del poble, cooperatives i l’agricultor Crusells. L’import recaptat es destina, íntegrament, a l’ajuda de missioners, concretament a Dakar, Senegal, l’any passat, i a la diòcesi de Trujillo, Honduras, enguany.

Des del Pont Alt, us animem a col·laborar amb Càritas, ja que, a causa del sistema econòmic actual, generador de desigualtats, urgeix la solidaritat i el saber compartir amb els que no tenen res.

  • caritas-la-selva-del-camp
  • caritas-la-selva-del-camp-4
  • caritas-la-selva-del-camp-3
  • caritas-la-selva-del-camp-2